Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αμφισβητείται η ισχύς της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη - Προτρέχουν επικίνδυνα οι αγορές

Nomura: Αμφισβητείται η ισχύς της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη - Προτρέχουν επικίνδυνα οι αγορές
Υπερβολική η υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα της περιφέρειας – Έρχεται νευρικότητα
Αμφισβητούν την ισχύ της ανάκαμψης στην ευρωζώνη οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι το ράλι στις αγορές είναι υπερβολικό σε σχέση με τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας.
Όπως σχολιάζει στο CNBC ο Piyush Gupta, διευθύνων σύμβουλος της DBS Group, της μεγαλύτερης τράπεζας στη Νοτιοανατολική Ασία, η ισχύς της Ευρώπης δεν είναι τόσο μεγάλη όσα εκτιμάται και οι αγορές προτρέχουν.
Τονίζει επίσης πως, παρά το γεγονός ότι η υποχώρηση στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας είναι θετική εξέλιξη, ενδεχομένως η πτώση αυτή να είναι υπερβολική, με φόντο τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούνιο.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην Ισπανία έχουν υποχωρήσει στο 2,69%, της Ιταλία στο 2,86%, κοντά στα ιστορικά χαμηλά και της Πορτογαλίας στο 3,6% έναντι 15% στις αρχές του 2012!
Ο CEO της DBS Group, εκτιμά ότι θα υπάρξει νευρικότητα στις αγορές, στο β΄εξάμηνο του 2014, εν όψει των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πάντως την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται η πλειοψηφία των αναλυτών, οι οποίοι παραμένουν ξεκάθαρα bullish για την Ευρώπη, με το 43% των fund managers να δηλώνει overweight για τις μετοχές της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπησης της Bank of America Merrill Lynch.
Ωστόσο, την άποψη του CEO της DBS Group, συμμετίζεται και η Nomura, η οποία υποβάθμισε τις ευρωπαϊκές μετοχές σε to neutral από overweight.
Η ιαπωνική τράπεζα παραδέχθηκε μάλιστα ότι έκανε λάθος στην εκτίμησή της για γρήγορη ανάκαμψη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης