Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Πλακιωτάκης (υφ. Εργασίας) – Τέλος του 2014 σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Συντάξεων

Γ. Πλακιωτάκης (υφ. Εργασίας) – Τέλος του 2014 σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Συντάξεων
Θα απαιτούνται λίγες μόνον ημέρες για την απονομή της σύνταξης
Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία του φορέα.
Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Πλακιωτάκης, ο νέος φορέας θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών ταμείων που θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα ασφαλιστικά βιογραφικά, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση.
Οι ασφαλισμένοι, με μόνο με μία αίτηση, είτε πρόκειται για κύρια και επικουρική σύνταξη, είτε για εφάπαξ, θα απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο, ενώ για την απονομή της σύνταξης θα απαιτούνται λίγες μόνον ημέρες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Χαλκίδα, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι για τους ασφαλισμένους της εκλογικής περιφέρειάς του, ο χρόνος αναμονής για την απονομή της σύνταξης φθάνει τους 27 μήνες, χρόνος απαράδεκτος για την κοινωνική προσφορά του ΙΚΑ και την επίδοσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης