Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: H Eλλάδα επιθυμεί εκ νέου επιστροφή στις αγορές για 3 λόγους - Η έκδοση 3ετούς ομολόγου δεν αποκλείεται να ξεχωρίσει!

Wall Street Journal: H Eλλάδα επιθυμεί εκ νέου επιστροφή στις αγορές για 3 λόγους - Η έκδοση 3ετούς ομολόγου δεν αποκλείεται να ξεχωρίσει!
Η στήριξη στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα συνεχιστεί - Η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά...
"Η Ελλάδα βολιδοσκοπεί τις αγορές ομολόγων; Ξανά;" διερωτάται η Wall Street Journal, σε νέο δημοσίευμά της για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
"Τυπικό. Περιμένεις τέσσερα χρόνια για την έκδοση νέου ελληνικού ομολόγου και τελικά έρχονται δύο εκδόσεις...", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Όπως υποστηρίζει, η αξιοσημείωτη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έγινε τον Απρίλιο μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους αγοραστές - επενδυτές.
Συνεχίζοντας η Wall Street Journal επισημαίνει πως η Ελλάδα άρχισε ήδη να σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου και μάλιστα σύντομα. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για την έκδοση ελληνικού ομολόγου 3ετούς διάρκειας...
"Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει τώρα στις αγορές;" διερωτάται, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.
Και απαντά:
- Στο τρέχον περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, οι επενδυτές διψούν για υψηλές αποδόσεις.
- Η έκδοση ομολόγου του Απριλίου χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη επιτυχία. Οι αγοραστές του Απριλίου έβγαλαν κέρδη από το ελληνικό ομόλογο.
- Μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, η Ελλάδα πλέον έχει έλλειψη σε βραχυπρόθεσμης διάρκειας ομόλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης