Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Morgan Stanley: Κεφαλαιακή τρύπα 20 - 30 δισ. ευρώ θα δείξουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα stress tests

Morgan Stanley: Κεφαλαιακή τρύπα  20 - 30 δισ. ευρώ θα δείξουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα stress tests
(upd)Η πορεία της κρίσης χρέους στην ευρωπαϊκή περιφέρεια αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις επιδόσεις των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών, εκτιμά σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Απριλίου και τίτλο "European Banks: Capital raising to address funding strains & stress tests (Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Αυξήσεις κεφαλαίων ώστε να ανταπεξέλθουν στα εμπόδια χρηματοδότησης και τα stress tests)" η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του οίκου, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν περί τα 20-30 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια κατά τη διάρκεια του 2011.
Εστιάζοντας στη διαδικασία των stress tests ο οίκος εκτιμά ότι ο νέος γύρος θα είναι αποτελεσματικότερος έναντι του προηγούμενου, ωστόσο για ακόμη μια φορά δεν θα εξαχθούν απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα. "Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα αποτελέσουν ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο, ωστόσο δεν θα είναι και το πλέον αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός", σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Στο σκέλος της δημοσιονομικής κατάστασης της Ευρώπης και δη των χωρών της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο οίκος κάνει ειδική αναφορά στην Πορτογαλία που ακολουθεί το παράδειγμα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, ενώ βλέπει τάσεις βελτίωσης της ισπανικής οικονομίας.
"Καθώς όμως θα συνεχίζεται η βελτίωση της κατάστασης των οικονομιών της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, τόσο οι αγορές θα συνεχίσουν να αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότηταν του χρέους των χωρών του αδύναμου Νότου", υπογραμμίζει η MS.
Τα top picks της Morgan Stanley αποτελούν οι DnBNor, Deutsche Bank, Barclays, UBS, Henderson & HSBC, ενώ στον αντίποδα περιορισμένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι BP, BPM, Lloyds, Akbank, Raiffeisen, Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης