Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Lamda Development: Με έλλειμμα -211 εκατ σε κεφάλαιο κίνησης, 236 εκατ δάνεια έχουν πρόβλημα και τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται

Lamda Development: Με έλλειμμα -211 εκατ σε κεφάλαιο κίνησης, 236 εκατ δάνεια έχουν πρόβλημα και τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβούν
Αποτελεί όχι απλά μεγάλη πρόκληση αλλά και προσβολή στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό δημόσιας ακίνητης περιουσίας....από αυτά που αποκαλύπτονται.
Αναφερόμαστε προφανώς στην αξιοποίηση του Ελληνικού μια διαδικασία που προκάλεσε την οργή των πολιτικών κομμάτων και της πλειοψηφίας του πολιτικού και οικονομικού τύπου.
Αναφερόμαστε επίσης, προφανώς, στην εταιρία Lamda Development του ομίλου Λάτση.
Διαβάζοντας το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου των 150 εκατ ευρώ στην τιμή των 4,25 ευρώ (η αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου και στις 21 Ιουλίου εισάγονται οι νέες μετοχές) της  Lamda Development εξάγονται ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Το παράδοξο είναι ότι ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης Δένδιας απέφυγε να απαντήσει σε βουλευτή σε επερώτηση που υπήρξε για το θέμα του ελληνικού κατά τρόπο πολιτικά, κοινοβουλευτικά και θεσμικά απαράδεκτο.
Ας δούμε τα δεδομένα…
1)Η Lamda χρειαζόταν απαραιτήτως την αύξηση κεφαλαίου γιατί εμφάνιζε μείωση κεφαλαίων και είχε έλλειμμα στα κεφάλαια κίνησης.
Δηλαδή μια εταιρία συμμετείχε στον μεγαλύτερο διαγωνισμό αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και δεν πληρούσε τα κριτήρια.
Μπορεί η εταιρία να επικαλείται ότι στην αξιοποίηση του ελληνικού συμμετέχει group εταιριών από το Abu Dhabi και η κινέζικη Fosum αλλά είναι γεγονός ότι η εταιρία είχε σοβαρό έλλειμμα κεφαλαίων.
2)Η Lamda εμφανίζει έλλειμμα σε κεφάλαιο κίνησης 211 εκατ ευρώ και η εξέλιξη αυτή δεν είναι μόνο πρωτοφανής αλλά αποδεικνύει ότι η εταιρία δεν είναι εύρωστη χρηματοοικονομικά.
Πως δόθηκε λοιπόν το Ελληνικό στην Lamda Development;
Μάλιστα αναφέρεται ότι αν δεν μπορέσει να καλύψει τα 211 εκατ έλλειμα στο κεφάλαιο κίνησης θα υλοποιήσει και νέα αύξηση κεφαλαίου.
3)Η Lamda χρειάζεται υποχρεωτικά να αναχρηματοδοτήσει δάνεια 235,8 εκατ ευρώ σε σύνολο δανείων 594 εκατ και γεννάται το ερώτημα τι σημαίνει αναχρηματοδότηση;
Μια εταιρία προβαίνει σε αναχρηματοδότηση επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων αυτών.
Μείζον θέμα λοιπόν πως μια εταιρία που θέλει να αναχρηματοδοτήσει 235,8 εκατ ευρώ δάνεια πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το Ελληνικό.
4)Η εταιρία Lamda εμφανίζει ζημίες το 2011 κατά -29,5 εκατ, το 2012 κατά -98,23 εκατ ευρώ και το 2013 κατά -48,63 εκατ ευρώ ενώ το α΄ τρίμηνο του 2014 εμφάνισε λογιστικά κέρδη 675 χιλιάδες ευρώ.
5)Τα Ταμειακά διαθέσιμα της Lamda συνεχώς μειώνονται.
Από 131 εκατ το 2011 στα 42,8 εκατ το 2013.
6)Μια εταιρία που εμφανίζει επί 3 χρόνια ζημίες, μείωση κεφαλαίων, έλλειμμα σε κεφάλαιο κίνησης και μείωση ταμειακών διαθεσίμων έχει την δυνατότητα να πληρώνει τον CEO της εταιρίας 183,15 χιλιάδες ευρώ και 231 χιλιάδες ευρώ ασφαλιστικό πρόγραμμα.
7)Ο Λάτσης μετά την αύξηση κεφαλαίου θα βρεθεί με 74,45% η Eurobank δεν πρέπει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ και σε μια τέτοια περίπωση θα μειωθεί το ποσοστό της στο 4,42% και των ιδιωτών που κατέχουν 23,64% μπορεί να μειωθεί το ποσοστό τους στο 15,85% αν υπάρξει dilution.
Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η Lamda Development δεν πληρούσε κανένα κριτήριο χρηματοοικονομικής υγείας αλλά παρ΄ όλα αυτά πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το Ελληνικό.
8)Την ίδια στιγμή ο βασικός μέτοχος της Lamda ο Λάτσης έχει πλειάδα εκκρεμοτήτων με το ελληνικό κράτος.
Μετά την Eurobank όπου ο Λάτσης δεν κατέβαλλε τα 2,5 δισεκ. που του αναλογούσαν και φόρτωσε το βάρος στον έλληνα φορολογούμενο, μετά την σκανδαλώδη πώληση του Ελληνικού στην Lamda Development μια νέα σκανδαλώδη απόφαση ελήφθη από την διυπουργική επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.
Η νομιμοποίηση του The Mall της Lamda Development στο Μαρούσι συμφερόντων Λάτση αποδεικνύει ότι η χώρα έχει πλήρως διαφθαρεί, η κυβέρνηση αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας νομιμοποιεί προκλητικά αυθαίρετα, επιλέγοντας απαράδεκτες τακτικές και εντάσσοντας το The Mall σε fast track.
Η παρανομία του Mall δεν είναι υποθετική ή εικαζόμενη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει ξεκάθαρα το ακίνητο….παράνομο.
Όμως το μείζον ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο, προκαλώντας την κοινή γνώμη, προκαλώντας την κοινωνία αποφασίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά σκανδαλωδώς να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Λάτση.
Ο Λάτσης δεν βρίσκεται τυχαία στο επίκεντρο.
Το ελληνικό κράτος….δεν τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 2,5 δισεκ. που του αναλογούσαν στην Eurobank.
Σχεδίασε έξυπνα να φορτώσει το πρόβλημα στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη και το ΤΧΣ ανακεφαλαιοποίησε την Eurobank με 5,8 δισεκ. ευρώ.
Ο δραπέτης μέτοχος Λάτσης φόρτωσε το πρόβλημα στο κράτος και στον έλληνα φορολογούμενο.
Η περίπτωση της Eurobank αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο στην νεότερη ιστορία γιατί ο Λάτσης που οφείλει 2,5 δισεκ. κατάφερε να απαλλαγεί αυτής της τεράστιας υποχρέωσης.
Και ενώ για το κράτος ο Λάτσης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι προνομιακός συνομιλητής αλλά να έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να καλύψει τις τεράστιες υποχρεώσεις του, πάλι η ελληνική κυβέρνηση προκλητικά, δόλια δίνει ένα πινακίου φακής το Ελληνικό το μεγαλύτερο φιλέτο της Μεσογείου στον Λάτση στην Lamda Development μια ζημιογόνο εταιρία που χρειάστηκε να ανακεφαλαιοποιηθεί….μετά τον διαγωνισμό για να μπορέσει να συμμετάσχει στην επένδυση.
Σε καμία χώρα του πλανήτη δεν θα συνέβαινε αυτό με το Ελληνικό και δεν θα είχαν υποβάλλει παραιτήσεις υπουργοί.
Στην Ελλάδα όμως το πολιτικό σύστημα δεν διδάχθηκε, δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών, πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση του κράτους προς την κοινωνία.
Ο Λάτσης που χρωστάει 2,5 δισεκ. λόγω της Eurobank συμμετέχει αγοράζοντας το ελληνικό έναντι πινακίου φακής τίμημα.
Και δεν φθάνουν όλα αυτά ο Λάτσης καταφέρνει με τις διασυνδέσεις που έχει στην κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το παράνομο mail όπως έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα ο λαός μέσω των εκλεγμένων κυβερνήσεων του ή ορισμένοι επιχειρηματίες;
Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών….
Οι σκανδαλώδεις διατάξεις που χαρίζουν δισεκατομμύρια σε επιχειρηματίες  μολύνουν το πολιτικό σύστημα και προσβάλουν την κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης