Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διθυραμβικός με αιχμές ο Γερμανικός Τύπος για την πρόκριση της Ελλάδας – Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη, πρώτη φορά στους «16»

Διθυραμβικός με αιχμές ο Γερμανικός Τύπος για την πρόκριση της Ελλάδας – Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη, πρώτη φορά στους «16»
Στιγμές δόξας των Ελλήνων ηρώων από περασμένες εποχές …
Διθυραμβικός και παράλληλα αιχμηρός είναι ο Γερμανικός Τύπος για την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, κάνοντας μια σύγκριση με τις επιτυχίες της εθνικής υπό τον Όττο Ρεχάγκελ, αναφέρει πως «αυτό θα πει πραγματικός μινιμαλισμός».
«Έφτασαν μόνο δύο γκολ για να εξασφαλίσουν οι Έλληνες την πρόκριση στους «16». Το ότι το τελευταίο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, θυμίζει στιγμές δόξας των Ελλήνων ηρώων από περασμένες εποχές. (...) Το ότι ο Σαμαράς έμεινε ακέραιος αφού έπεσαν όλοι επάνω του είναι ένα θαύμα του ποδοσφαίρου. Συμπαίκτες, φυσιοθεραπευτές, ο προπονητής, όλη η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες «έθαψαν» τον επιθετικό της Σέλτικ με αίσθημα θριάμβου. (...) Οι συμπατριώτες του θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί μαζί του γιατί το όνομά του εγγράφεται στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.
Στο Γ. Σαμαρά αναφέρεται και το δημοσίευμα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv, το οποίο στη σελίδα του στο Διαδίκτυο αναφέρει ότι «ο Σαμαράς έριξε τους Ιβοριανούς στην κοιλάδα των δακρύων».
«Πρώτα τέρματα, πρώτη νίκη, πρώτη φορά στους "16". Οι μινιμαλιστές του Παγκόσμιου Κυπέλλου από την Ελλάδα, χάρη σε ένα last-minute γκολ, γιόρτασαν την πρώτη τους επιτυχία στη Βραζιλία την τελευταία στιγμή και την πρόκρισή τους στους "16"» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Για εντυπωσιακή πρόκριση κάνει λόγο και το γερμανικό Der Spiegel, το οποίο τονίζει ότι «το Μουντιάλ απέκτησε την επόμενη έκπληξη: η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των "16". Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα. (...) Μετά από μισή ώρα παιγνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, οι Έλληνες ανέβασαν το ρυθμό τους, πέρασαν στην επίθεση κι αυτό φαίνεται να ξάφνιασε τους Ιβοριανούς».
Από την πλευρά της η Die Welt εστιάζει στην τύχη των Ελλήνων.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιληφθεί πόση τύχη είχε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το γκολ του Σαμαρά κατάφερε την τελευταία στιγμή να προκριθεί. Αντίθετα, η Ακτή Ελεφαντοστού αποκλείστηκε, όπως έγινε το 2006 και το 2008, αφού πρώτα ο Βίλφριντ Μπονί, με την ισοφάριση στο 74' είχε στείλει την Ελλάδα εκτός διοργάνωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης