Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο! - Iστορική πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των «16» του Mundial!

Επικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο! - Iστορική πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των «16» του Mundial!
Την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα
Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα πέρασε στη φάση των «16» του Μουντιάλ και συγκαταλέγεται στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη!!!
Σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και αρκετές άτυχες στιγμές - καθώς είχε τρία δοκάρια και δυο αναγκαστικές αλλαγές - τελικά η Εθνική Ομάδα επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Βραζιλία. Με την νίκη της αυτή η Εθνική Ομάδα πήρε την 2η θέση του 3ου ομίλου, με πρώτη την Κολομβία.
Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής σε Μουντιάλ, ο Ανδρέας Σάμαρης άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό με πλασέ. Η Ακτή Ελεφαντοστού απάντησε στο 74ο λεπτό και με το γκολ του Μπονί έγινε το 1-1.
Τελικά, με πέναλτι ο Γιώργος Σαμαράς στις καθυστερήσεις του δραματικού αγώνα έγραψε το τελικό 2-1.
Η Εθνική διασώθηκε από τον καταποντισμό που γνώρισαν τεράστιες ευρωπαϊκές ομάδες (και όλες οι βαλκανικές), όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία και η Αγγλία.
Την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, μετά την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Θερμά συγχαρητήρια, μας κάνατε όλους υπερήφανους» αναφέρει το τηλεγράφημα του πρωθυπουργού προς τον Φερνάντο Σάντος και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Η Εθνική πέτυχε έναν άθλο απόψε. Η πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ αποτελεί μια ηχηρή επιτυχία μέσα από την απόδοση των ποδοσφαιριστών, δείγμα των ικανοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου».
H ιστορική πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των «16» ξεσήκωσε τους Έλληνες φιλάθλους σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα είχαν κατακλύσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την πλατεία Ομονοίας για να πανηγυρίσουν!














www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης