Πολιτική

A. Παπαγεωργίου (υφ. ΠΕΚΑ) – Υπό εξέταση όλα τα ενδεχόμενα για ΛΑΡΚΟ – Σύμφωνη με τα συμφέροντα του Δημοσίου η απόφαση

A. Παπαγεωργίου (υφ. ΠΕΚΑ) – Υπό εξέταση όλα τα ενδεχόμενα για ΛΑΡΚΟ – Σύμφωνη με τα συμφέροντα του Δημοσίου η απόφαση
Μετά την απόφαση της Κομισιόν να εισπράξει το Δημόσιο 136 εκατ. ευρώ για παράβαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων
Όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό εξέταση όσον αφορά την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, σημειώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Με το έγγραφο αυτό ο κ. Παπαγεωργίου απαντά σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, σύμφωνα με την οποία «κατέστη γνωστό ότι με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποχρεώνεται το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει από τη ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ το ποσό των 136.000.000 ευρώ για παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών περί κρατικών ενισχύσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσογιαννακόπουλο, το θέμα είναι μείζον και το ποσό τεράστιο, συνδέεται δε και με το όλο ζήτημα αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν αντιμετωπίζεται θέμα ασκήσεως προσφυγής και ταυτόχρονης ασκήσεως αναστολής κατά των σχετικών αποφάσεων και ποιο είναι το υπουργείο που θα χειριστεί το θέμα, το Οικονομικών ή το Περιβάλλοντος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης