Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sikorski (ΥΠΕΞ Πολωνίας) - Στοματικό σεξ χωρίς αντάλλαγμα οι διεθνείς σχέσεις μας με τις ΗΠΑ - Έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση ως λαός

Sikorski (ΥΠΕΞ Πολωνίας) - Στοματικό σεξ χωρίς αντάλλαγμα οι διεθνείς σχέσεις μας με τις ΗΠΑ - Έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση ως λαός
Σάλος από τις δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών - Κανένα σχόλιο από τις ΗΠΑ
Σάλος έχει προκληθεί στην Πολωνία από τη διαρροή συνομιλίας που φέρεται πως είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslaw Sikorski με τον Jacek Rostowski, βουλευτή και πρώην υπουργό Οικονομικών της Πολωνίας.
Σύμφωνα με τη Russia Today που επικαλείται χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Wprost, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας αναφερόμενος στις διεθνείς σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ, εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευμένος σε τέτοιο σημείο που υποστηρίζει: «Η συμμαχία Πολωνίας – ΗΠΑ δεν αξίζει τίποτα. Πολύ περισσότερο είναι ζημιογόνα διότι δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας στην Πολωνία. Βλακείες. Θα συγκρουστούμε τόσο με τους Ρώσους όσο και με τους Γερμανούς και μετά θα λέμε ότι όλα είναι καλά επειδή κάναμε στοματικό σεξ στους Αμερικάνους. Είμαστε κορόιδα, μεγάλα κορόιδα».
Σύμφωνα με το πολωνικό περιοδικό Wprost, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία από τους πικάντικους αυτούς διαλόγους ενδεχομένως σήμερα ή το αργότερο αύριο, η δήλωση αυτή του Sikorski αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό και εύγλωττο τρόπο τον σκεπτικισμό του για τη στρατηγική της Πολωνίας αναφορικά με τη συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα απαξιωτικά σχόλια του Sikorski δεν έχουν τέλος, μια και αποδίδει τις ευθύνες για τη φύση των σχέσεων μεταξύ της Πολωνίας και των ΗΠΑ, στην πολωνική ιδιοσυγκρασία και νοοτροπία.
«Το πρόβλημα στην Πολωνία είναι ότι έχουμε ρηχή υπερηφάνεια και ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.
Στις δηλώσεις αυτές η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει αρνηθεί να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το παρασκήνιο της διαρροής καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως πίσω από την υποκλοπή του διαλόγου βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, καθώς πολλοί την παραλληλίζουν με το διάλογο που είχε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑVictoria Nuland με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο, όπου φέρεται να είπε την φράση «Οι Ευρωπαίοι να πάνε να γ….».
Σχόλια για τις δηλώσεις αυτές δεν υπήρξαν ούτε από τον Αμερικάνο πρέσβη στην Πολωνία, Stephen Mull, ο οποίος υποστήριξε πως οι σχέσεις της Πολωνίας και των ΗΠΑ είναι ισχυρές.
Σημειώνεται πως ο Sikorski είναι γνωστός για την κριτική που ασκεί κατά της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία αλλά και ένθερμος υποστηρικτής για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ, στάση πάντως που φέρεται να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερο σκεπτικισμό από το 2009.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης