Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναλυτές του Bloomberg βλέπουν Μουντιάλ!! - Βλέπουν Βραζιλία - Γερμανία το ζευγάρι του τελικού - Πως θα επηρεαστούν οι μετοχές

Οι αναλυτές του Bloomberg βλέπουν Μουντιάλ!! - Βλέπουν Βραζιλία - Γερμανία το ζευγάρι του τελικού - Πως θα επηρεαστούν οι μετοχές
Η Βραζιλία φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με 1.270,5 βαθμούς, ακολουθεί η Γερμανία με 763 και η Αργεντινή με 641
Η οικοδέσποινα Βραζιλία θα είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ του 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg.
Στην έρευνα συμμετείχαν 171 οικονομολόγοι από 52 χώρες.
Οι προβλέψεις βασίζονται σε οικονομικά μοντέλα της Goldman Sachs, της UniCredit, της Danske Bank και των Power PLc, Ladbrokes Plc.
Όπως σχολιάζει ο Peter Dixon, οικονομολόγος της Commerzbank, είναι κάπως δύσκολο να στοιχηματίσει κανείς κατά της Βραζιλίας.
Τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Σελεσάο είναι ότι παίζει στην έδρα της και σε γνώριμο κλίμα.
Εκ των 171 οικονομολόγων, οι 91 εκτιμούν ότι η Βραζιλία θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Βραζιλία συγκεντρώνει 10 βαθμούς για την πρώτη θέση, 7,5 για τη δεύτερη, 4 για την τρίτη θέση και μόλις 1 μονάδα για την τέταρτη θέση.
Η Βραζιλία φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με 1.270,5 βαθμούς, ακολουθεί η Γερμανία με 763 και η Αργεντινή με 641.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 Ισπανία, αν και συγκέντρωσε 614,5 βαθμούς αποκλείστηκε.
Η Πορτογαλία στους 94,5 βαθμούς, ενώ πολύ χαμηλότερα συναντάμε ΗΠΑ και Αγγλία με 8,5 βαθμούς και 7 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι προβλέψεις επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά σε Βραζιλία, Γερμανία, Αργεντινή και Ισπανία.
Μόλις έξι οικονομολόγοι απέκλιναν από αυτή την τάση. Τρεις εξ αυτών επέλεξαν τη Πορτογαλία, δύο την Ιταλία και ένας την Ουρουγουάη.
Η Ιταλία, η οποία έχει στεφθεί 4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει να κερδίσει το τρόπαιο από το 2006. Στην έρευνα συγκεντρώνει 73 βαθμούς.
Όσον αφορά τα γκολ, η Βραζιλία εκτιμάται ότι θα σκοράρει τα περισσότερα, με βάση τις προβλέψεις 72 οικονομολόγων. Αργεντινή «ψηφίζουν» 44 οικονομολόγοι, 18 επιλέγουν την Ισπανία, ενώ 16 τη Γερμανία.
Goldman Sachs, Danske Bank και Unicredit έχουν προβλέψει ότι η Βραζιλία θα κερδίσει την Αργεντινή στον τελικό του Μαρακανά.
Εν τω μεταξύ, Goldman Sachs και UBS διαφωνούν για την επίδραση ενδεχόμενης νίκης της Βραζιλίας στις μετοχές.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει βραχυπρόθεσμη άνοδο, επικαλούμενη το ιστορικό προηγούμενο.
Ωστόσο η UBS εκτιμά ότι ενδεχόμενη ήττα θα προσφέρει ώθηση στις μετοχές, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση τη δημοφιλία της κυβέρνησης Rousseff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης