Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΙΙF - Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επιστρέφει - Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα υπέστησαν πολύ μεγάλη ζημία

tags :
ΙΙF - Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επιστρέφει - Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα υπέστησαν πολύ μεγάλη ζημία
Το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα σταθεροποιείται, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο
Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει την ενίσχυση της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε νέα ειδική έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Restoring Financing and Growth to Greek SMEs", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές του IIF, το βάθος και η σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης που βίωσε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είχαν εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στη ρευστότητα και τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.
Ως αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν το ίδιο βαθιές και μεγάλες. Το πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν, αναπόφευκτα, τεράστιο, δεδομένης της υψηλής εξάρτησής τους από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.





Σύμφωνα με το IIF, από εδώ και στο εξής, καθώς η Ελλάδα ανακάμπτει, κρίνεται αναγκαία η αύξηση της χρηματοδότησης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς από εκείνες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία του νευραλγικού κλάδου της απασχόλησης στην Ελλάδα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσθέτουν επίσης σημαντική αξία στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Πλέον, η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες επιστρέφει. Το επιχειρηματικό κλίμα σταθεροποιείται, με επόμενο στόχο την πραγματική αλλαγή σελίδας.





Ωστόσο, το IIF διαμηνύει πως ακόμη η ζήτηση για δάνεια παραμένει υποτονική, δεδομένων των σφικτών πιστωτικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία.





Όπως επισημαίνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, η αύξηση της χρηματοδότησης προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαιτεί περισσότερες προσπάθειες και ακόμη μεγαλύτερη - και συντονισμένη - συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και την Task Force.
Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να περιλαμβάνουν:
- Πιο αποτελεσματική δράση για την απόσυρση των περιορισμών στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων
- Ισχυροποίηση του status και της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης