Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοφανής ένσταση του Γ. Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ) για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου - Ζητεί μία έδρα από τη Χρυσή Αυγή!

Πρωτοφανής ένσταση του Γ. Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ) για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου - Ζητεί μία έδρα από τη Χρυσή Αυγή!
Παράλληλα ζητεί την κατάργηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο
Ο χορός των ενστάσεων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου άρχισε με πρώτο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη να ζητά τη μία από τις τρεις έδρες της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητάει να του δοθεί μια έδρα από τις τρεις έδρες που έχει η Χρυσή Αυγή και ειδικά η τρίτη, αυτή που κατέχει ο Γεώργιος Επιτήδειος.
Ουσιαστικά ο κ. Καρατζαφέρης ζητάει τη μεταστροφή της νομολογίας του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στη φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.
Στην ένστασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.
Σημειώνεται ότι το ΛΑΟΣ κατά τις Ευρωεκλογές έλαβε ποσοστό 2,7% (154.027 ψήφους), δηλαδή δεν «έπιασε» το εκλογικό μέτρο του 3% των εγκύρων ψηφοδελτίων που προβλέπει ο νόμος 4255/2014 για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης