Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Εγκληματικά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ – Η κυβέρνηση ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ – Εγκληματικά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ – Η κυβέρνηση ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας
Για αφανισμό της εταιρείας έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι σε συνάντησή τους με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Για εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας έκαναν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, με εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας.
Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη ριζική αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντάς τα «εγκληματικά», προσθέτοντας ότι οδηγούν σε διαμελισμό της εταιρείας, ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και σε ληστρική εκμετάλλευσή του από τους ιδιώτες, αλλά καο σε μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών.
Υπογράμμισαν παράλληλα την αναγκαιότητα να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας τον στρατηγικής σημασίας ρόλο της στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, στην οποία, όπως ανέφεραν, προσφέρει περίπου 400 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι επιδιώκεται ο αφανισμός της εταιρείας και έκαναν λόγο για σκόπιμη φημολογία για κυβερνητικά σχέδια διχοτόμησης ή και τριχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ, μαζική απόλυση των εργαζομένων της και χωριστή εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, είτε του Δημοσίου είτε της εταιρείας, με τελική κατάληξη το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στη Λάρυμνα.
Χαρακτήρισαν, τέλος, καταστροφική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και για την κοινωνία, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΥΜΝΑ, της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «Άγιος Ιωάννης» και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα) συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Σταθάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης