Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Sec - Τιμή στόχος στα 0,89 ευρώ για Alpha, 2,15 για Πειραιώς και 0,41 για Eurobank

NBG Sec - Τιμή στόχος στα 0,89 ευρώ για Alpha, 2,15 για Πειραιώς και 0,41 για Eurobank
Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές
Σύσταση outperform δίδει για τις Alpha Bank, Εurobank και Πειραιώς η NBG Securities, μέσω σημερινής έκθεσής της, που φέρει τον τίτλο "Greek Banks - 1Q14 Earnings Review".
Ταυτόχρονα η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα 0,89 ευρώ για την Alpha Bank και στα 2,15 ευρώ για την Πειραιώς. Στα 0,41 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη Eurobank.
Όπως επισημαίνει η NBG Securities, αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2014, οι ελληνικές τράπεζες παρέμειναν ζημιογόνες όπως αναμενόταν, πλην της Εθνικής Τράπεζας. Το πρώτο τρίμηνο ήταν ζημιογόνο, καθώς παρέμειναν σε αρκετά υψηλά επίπεδα οι προβλέψεις και τα έσοδα ήταν αδύναμα.
Ωστόσο η χρηματιστηριακή αναγνωρίζει πως οι ελληνικές τράπεζες κατόρθωσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, σε λειτουργικό επίπεδο, ως απόρροια των προσπαθειών που καταβάλλουν για συγκράτηση του κόστους.
Η NBG Securities προβλέπει περαιτέρω βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εντός των ερχόμενων τριμήνων, γεγονός που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην κατεύθυνση εκλογίκευσης της επιχειρηματικής δομής των τραπεζών, αλλά και του χρηματοδοτικού κόστους.




Όπως αναφέρει στη συνέχεια της έκθεσής της η χρηματιστηριακή, υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για μείωση των προβλέψεων. Αυτό θα επιτευχθεί αν τα λειτουργικά κόστη συνεχίσουν να υποχωρούν και, στον αντίποδα, τα έσοδα εξακολουθήσουν να ενισχύονται.
Από πλευράς ρευστότητας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Κύρια αιτία αποτελεί η ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.
Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή τους θέση, οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποίησεων, διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακά "μαξιλάρια", ενόψει των κρίσιμων πανευρωπαϊκών stress tests.
Oι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές και καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες στην κατεύθυνση αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών τους μοντέλων.
"Προτιμώμενη επιλογή αποτελεί η Alpha Bank. Η αποτίμησή της είναι ελκυστική", σημειώνουν οι αναλυτές της NBG Securities.


Alpha Bank






Εurobank





Πειραιώς






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης