Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Τιμή στόχο στα 2,9 ευρώ για ΕΤΕ, 1,50 για Πειραιώς, 0,75 για Alpha και 0,40 για Eurobank

Nomura - Τιμή στόχο στα 2,9 ευρώ για ΕΤΕ, 1,50 για Πειραιώς, 0,75 για Alpha και 0,40 για Eurobank
Αναβαθμίζει τη σύσταση για Εθνική και την υποβαθμίζει για Πειραιώς
Σε αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η Nomura, μειώνοντας ωστόσο την τιμή στόχο σε 2,9 ευρώ.
Σύμφωνα με τη Nomura η νέα σύσταση είναι buy (αγορά) για την Εθνική, ενώ η σύσταση για την Πειραιώς μειώνεται σε reduce (μείωση) από neutral (ουδετερότητα).
H σύσταση για την Alpha Bank παραμένει σε buy (αγορά) και για την Eurobank σε neutral (ουδετερότητα).



Στην 31σέλιδη ανάλυση της Nomura με τίτλο Opportunities in Italy / Greece (ευκαιρίες σε Ιταλία και Ελλάδα) παρά το γεγονός ότι παραμένουν οι οικονομικοί κίνδυνοι, μια αδύναμη ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι το βασικό σενάριο της Nomura.
Αν και αναμένει το περιβάλλον εσόδων να παραμείνει αδύναμο, περιμένει η ποιότητα του ενεργητικού να συνεχίσει να βελτιώνεται, γεγονός θα οδηγήσει σε πτώση των προβλέψεων για για Απομειώσεις Δανείων (LLPs) το 2015 και το 2016.
Δεδομένων των σχετικά χαμηλών κινδύνων και αποτιμήσεων, η Nomura βλέπει περισσότερες ευκαιρίες στην Ιταλία και την Ελλάδα.



Οι Unicredit και η UBI παραμένουν δύο βασικές μετοχές στη λίστα των προτιμήσεων της.
Ειδικά για την Εθνική Τράπεζα, η Nomura εκτιμά ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση της την ισχυροποίησε, ενώ κατέστησε θετικές τις προοπτικές της αποτίμησης και των κινδύνων.
Ενώ διαπραγματεύεται στα ίδια σχεδόν επίπεδα σε σύγκριση με την καθαρή αξία του ενεργητικού της (P/NAV) σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τραπεζικές μετοχές, το outlook της απόδοσης κεφαλαίου της είναι υψηλότερο.
Ένας από τους κινδύνους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, όπως αναφέρει η Nomura, είναι η επιβεβαίωση της διάθεσης μικρού μεριδίου της Finansbank.
Για το 2016, ο δείκτης ROTE μπορεί να υποχωρήσει κατά 13% και ο P/E κατά 7.2x, εάν το 20% της Finansbank πουληθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης