Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley - Overweight η Ελλάδα - Πλήθος ευκαιριών λόγω των μεταρρυθμίσεων

Morgan Stanley - Overweight η Ελλάδα - Πλήθος ευκαιριών λόγω των μεταρρυθμίσεων
«Οι επενδύσεις σε ευημερούσες οικονομίες δεν διαθέτουν μεγάλο περιθώριο κερδών»
Overweight για την Ελλάδα δηλώνει η Morgan Stanley, η οποία κάνει λόγο για πληθώρα ευκαιριών στις ελληνικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του τμήματος για τις αναδυόμενες αγορές, Ruchir Sharma, μιλώντας στο CNBC, κάλεσε τους επενδυτές να επενδύσουν στις αδύναμες οικονομικά χώρες. «Οι προοπτικές για τυχόν κέρδη είναι αρκετά υψηλές, σε χώρες όπου η οικονομία τα τελευταία 5 χρόνια καταγράφει απογοητευτικές επιδόσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Οι επενδύσεις σε ευημερούσες οικονομίες δεν διαθέτουν μεγάλο περιθώριο κερδών» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Οι χώρες, που διαθέτουν υψηλό χρέος και παράλληλα, βιώνουν μία σχετική πολιτική σταθερότητα, αναμένεται να δεχθούν ένα ευχάριστο σοκ» τόνισε παράλληλα, καθώς όπως εξήγησε, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται η ανάκαμψη είναι δεδομένη.
«Τα τελευταία χρόνια, οι καλύτερες χρηματιστηριακές επιδόσεις καταγράφηκαν σε χώρες, όπου επήλθε μία πολιτική αλλαγή» υπογράμμισε. «Όταν η κυβέρνηση διατηρείται στην εξουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα (10 χρόνια), τότε καθίσταται αντιπαραγωγική ως προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Συνοψίζοντας και λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω παράγοντες, δηλώνει overweight για την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ underweight για την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης