Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει πως οι Έλληνες επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις - Μικρή αντίδραση το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Fitch - Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει πως οι Έλληνες επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις - Μικρή αντίδραση το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ
Πως αξιολογεί το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 25/5 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας ενισχύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των κυβερνήσεών τους, αναφέρει σε νέα, σημερινή έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, αξιολογώντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
"Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως οι Έλληνες επιθυμούν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων", αναφέρει μεταξύ άλλων η Fitch, σημειώνοντας πως σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία η κάλπη ανέδειξε πως οι πολίτες επιζητούν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Fitch, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού κατόρθωσε να διασφαλίσει τη συνέχιση της σταθερότητας, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ο λόγος είναι το καλύτερο του αναμενομένου ποσοστό που έλαβε ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.
"Το 8% του ΠΑΣΟΚ μπορεί να παράσχει σταθερότητα στη συγκυβέρνηση βραχυπρόθεσμα", επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Fitch.
Στην Ελλάδα, συνεχίζει η Fitch, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, με ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων. Αν αναλογιστεί κανείς την κλίμακα και το μέγεθος των μέτρων λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών δεν φέρνει την εκλογική αντίδραση που απαιτείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης