Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ – Στα 19 εκατ. πλέον ο πήχης για τις αφίξεις ξένων τουριστών

ΣΕΤΕ – Στα 19 εκατ. πλέον ο πήχης για τις αφίξεις ξένων τουριστών
Καταγράφεται σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων σε σχέση με το 2013
Στα 19 εκατ. ευρώ αναθεωρήθηκε ο στόχος σχετικά με τις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, έναντι αρχικού στόχου 18,5 εκατ., από τον ΣΕΤΕ με βάση τα νέα δεδομένα των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014.
Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.
Στη μελέτη επισημαίνεται η καταγράφη σημαντικής αύξησης για το 2014 προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013.
Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα.
Παράλληλα, προκύπτει μεταβολή του μείγματος εισερχόμενων πτήσεων, με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ), κάτι που σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής και επομένως και στη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης