Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μιχελάκης (ΥΠΕΣ) - Με επιτυχία και χωρίς σοβαρά προβλήματα στέφθηκε η εκλογική διαδικασία

Μιχελάκης (ΥΠΕΣ) - Με επιτυχία και χωρίς σοβαρά προβλήματα στέφθηκε η εκλογική διαδικασία
Το υπουργείο χαρακτηρίζει πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και συνάμα ιδιαιτέρως δύσκολο το εγχείρημα
Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκλογική διαδικασία αλλά και η μετάδοση αποτελεσμάτων σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και συνάμα ιδιαιτέρως δύσκολο το εγχείρημα, αφού για πρώτη φορά διεξήχθησαν ταυτόχρονα τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, όπως και για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν με σταυρό προτίμησης.
Εκτός από την ιστοσελίδα του Υπουργείου η οποία είχε ενημερωθεί με χρηστικές για τις εκλογές πληροφορίες, λειτούργησε το τηλεφωνικό κέντρο για την ενημέρωση των ψηφοφόρων το οποίο με περισσότερες από 45 γραμμές εξυπηρέτησε περίπου 40 χιλιάδες πολίτες.
Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι για πρώτη φορά , στις 7 και 8 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε  Άσκηση Ετοιμότητας του Εθνικού Δικτύου Εκλογών, η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου. Στην Άσκηση συμμετείχαν η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα «Σύζευξις», ο ΟΤΕ Α.Ε, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας και Δήμοι στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειών αυτών.
Σε όλα τα εκλογικά κέντρα η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα.  Παρά τον τεράστιο όγκο των στοιχείων καθώς οι υποψηφιότητες τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο και στις ευρωεκλογές έσπασαν κάθε ρεκόρ, η ροή των αποτελεσμάτων έγινε σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ και η εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic ήταν ακριβής και έγινε μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν ανακοινωθεί" καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Εκπρόσωποι των κομμάτων που παρακολουθούσαν την εκλογική διαδικασία και την μετάδοση των κομμάτων δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και έκαναν λόγο για άρτια εκλογική βραδιά.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης επισκέφθηκε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους ευχαρίστησε προσωπικά για τις μεγάλες  προσπάθειες που κατέβαλαν καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως και τις ημέρες των εκλογών προκειμένου να εξελιχτούν όλα ομαλά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης