Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινούν οι διαδικασίες συγκρότησης μίας ακροδεξιάς ομάδας εντός του Κοινοβουλίου - Εκτός συζητήσεων Χρυσή Αυγή και N. Farage

Ξεκινούν οι διαδικασίες συγκρότησης μίας ακροδεξιάς ομάδας εντός του Κοινοβουλίου - Εκτός συζητήσεων Χρυσή Αυγή και N. Farage
Κοινή συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη
Τις προσπάθειες συγκρότησης μίας ακροδεξιάς ευρωσκεπτικιστικής κοινοβουλευτικής ομάδας, ξεκινά η μεγάλη νικήτρια των χθεσινών ευρωεκλογών Marine Le Pen.
Η ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, η οποία κατατρόπωσε τον F. Hollande στις γαλλικές εκλογές, θεωρείται το βαρύ χαρτί των ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη.
Με τους 34 ευρωβουλευτές που εξέλεξε, η Marine Le Pen προσδοκά στη δημιουργία μίας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεπάγεται με πλήθος ευεργετικών προνομίων εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Αναμφίβολα, γύρω από το Εθνικό Μέτωπο συσπειρώνονται και έτερα ευρωπαϊκά κόμματα, παρεμφερής ιδεολογίας. Βέβαια, να σημειωθεί πως η Marine Le Pen έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή. «Αρνούμαστε ότι έχουμε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή. Οποιαδήποτε συμφωνία με αυτό το πολιτικό κίνημα έχει αποκλειστεί»  επισήμανε χθες, Κυριακή, ανώτερο στέλεχος του γαλλικού κόμματος.
Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή δεν προσκλήθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Μετώπου και των έτερων ακροδεξιών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη.
Μεταξύ των κομμάτων που θα δώσουν το παρόν στη συγκεκριμένη εκδήλωση συγκαταλέγεται το ολλανδικό PVV, η ιταλική Λίγκα του Βορρά, το βελγικό Vlaams Belang και το αυστριακό FPO.
Από την κοινή εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την συγκρότηση κοινού ευρωσκεπτικιστικού μετώπου, θα απουσιάζει ο N. Farage, του βρετανικού Ukip, ο οποίος απέρριψε τη σχετική πρόσκληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης