Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντ. Κάμερον (βρετανός πρωθυπουργός) – Στη βαθιά απογοήτευση από την Ε.Ε. οφείλεται η νίκη του UKIP του Ν. Φάρατζ

Ντ. Κάμερον (βρετανός πρωθυπουργός) – Στη βαθιά απογοήτευση από την Ε.Ε. οφείλεται η νίκη του UKIP του Ν. Φάρατζ
Απέρριψε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμφωνίας με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στη βαθιά απογοήτευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υπάρχει στη Βρετανία απέδωσε τη νίκη του λαϊκίστικου κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο σύναψης οποιουδήποτε συμφώνου με αυτό το κόμμα.
Όπως επισήμανε σ δηλώσεις του στο BBC, «ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι «θέλει αλλαγή και, σε ό,τι με αφορά, το μήνυμα ελήφθη και κατανοήθηκε πλήρως».
«Αν θέλετε ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, αν αυτό είναι το σημαντικότερο για σας, δεν υπάρχει παρά ένα κόμμα και ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός που μπορούν να το οργανώσουν. Το Εργατικό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θέλουν αυτό το δημοψήφισμα, το UKIP δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει», υποστήριξε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Παράλληλα, απέρριψε την ιδέα να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος το οποίο έχει υποσχεθεί για το 2017, εφόσον επανεκλεγεί, σημειώνοντας ότι «θέλω μια αληθινή και πλήρη επαναδιαπραγμάτευση που θα βελτιώσει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «δεν πιστεύω πως το να συντομεύσω το χρόνο της διαπραγμάτευσης είναι καλό πράγμα», για να συμπληρώσει ότι εξακολουθεί να θέλει «να παραμείνει στους κόλπους μιας μεταρρυθμισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Αυτό που έχει ενδιαφέρον σε σχέση με αυτές τις εκλογές και με αυτά που λένε ευρωπαίοι πολιτικοί, είναι πως υπάρχουν πολλοί, όπως ο Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, που λένε τώρα πως είναι καιρός να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση εξουσίες στα εθνικά κράτη», υποστήριξε.
«Εκεί όπου πριν από ένα χρόνο ήμουν μια απομονωμένη φωνή όταν επιχειρηματολογούσα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε τώρα να δείτε πως έχω έναν ορισμένο αριθμό συμμάχων» τόνισε και απέρριψε οποιαδήποτε συμμαχία με το UKIP ένα χρόνο πριν από τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές.
Όπως ανέφερε, «οι συντηρητικοί υποψήφιοι θα κατέβουν ως συντηρητικοί, θα αγωνισθούν ως συντηρητικοί και ελπίζω ότι θα θριαμβεύσουν ως συντηρητικοί. Βάσει αυτών που διαβάζω στις κυριακάτικες εφημερίδες, ο Νάιτζελ Φάρατζ θέλει να καταστρέψει το Συντηρητικό Κόμμα, όχι να δουλέψει μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης