Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης (κύπριος πρόεδρος) – Μείζον ζήτημα το υψηλό ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές – Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

Ν. Αναστασιάδης (κύπριος πρόεδρος) – Μείζον ζήτημα το υψηλό ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές – Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα
Η αποχή πρέπει να τύχει σοβαρού προβληματισμού στην Ε.Ε., τόνισε
Μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να τύχει σοβαρού προβληματισμού και συζήτησης, τόσο σε επίπεδο ηγετών της Ε.Ε. όσο και από τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις, χαρακτήρισε το υψηλό ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι ένα θέμα που θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την αυριανή σύνοδο.
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ακόμη ότι οι ευρωπαίοι πολίτες να πεισθούν μέσω των ορθών πολιτικών, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της είναι στο πλευρό τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν δυναμικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο δήλωσε ικανοποιημένος, σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης, αλλά και σε χώρες που δεν βρίσκονται υπό μνημόνιο, τα κυβερνώντα κόμματα υπέστησαν μειώσεις στα ποσοστά τους. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται με απώτερο στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την επιτυχή διαχείριση του εθνικού μας ζητήματος.
Συνεχάρη τέλος τους νεοεκλεγέντες κύπριους ευρωβουλευτές, εκφράζοντας ακράδαντα την πεποίθηση «ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα προάγουν την κοινωνική συνοχή, τις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, καθώς και τα δίκαια της Κύπρου μέσα από τη δική τους φωνή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης