Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λήγει στις 30 Μαΐου η προθεσμία υποβολής του Ε9

Λήγει στις 30 Μαΐου η προθεσμία υποβολής του Ε9
Υποχρέωση υποβολής έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2009
Λήγει στις 30 Μαΐου η προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9 για το οικονομικό έτος 2014 και απ' ό,τι διαφαίνεται δεν θα υπάρξει παράταση.
Βάσει των αναγραφομένων στο Ε9 θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, η εκκαθάριση του οποίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι υποχρεωμένοι να υποβάλουν το έντυπο Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, ήτοι όσοι πούλησαν ή αγόρασαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν ακίνητα με δωρεές ή γονικές παροχές, κληρονόμησαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία ακινήτων ή είχαν μεταβολές στα ποσοστά συνιδιοκτησίας.
Ακόμη, το Ε9 θα υποβάλλουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα με κλειστούς υπόγειους κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεις στάθμευσης, αλλά και εκείνοι που έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαίθριους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9.
Επίσης, το Ε9 θα υποβάλουν και όσοι είχαν μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, παιδί που δεν είναι πλέον προστατευόμενο μέλος και θα υποβάλει δική του δήλωση και Ε9, θάνατος του υπόχρεου, οπότε για λογαριασμό του θα υποβάλουν οι κληρονόμοι κ.λπ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης