Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε σε δεκατρείς χώρες της Ε.Ε. η εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές

Ολοκληρώθηκε σε δεκατρείς χώρες της Ε.Ε. η εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές
Μετά το κλείσιμο της κάλπης στην Ιταλία, στις 23:00 ώρα Ελλάδος, τα πρώτα αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ολοκληρώθηκε σε 13 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές, που έλαβαν χώρα από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, με περισσότερους από 400 εκατ. πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες.
Με το κλείσιμο της κάλπης στις 18:00 ώρα Ελλάδος σε Γερμανία και Βουλγαρία, ανέρχονται σε δεκατρείς οι χώρες στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι ευρωεκλογές.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Φινλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Σλοβενία και Εσθονία (19:00 ώρα Ελλάδος), Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Δανία (20:00 ώρα Ελλάδος), Πολωνία και Σουηδία (21:00 ώρα Ελλάδος) και τελευταία η Ιταλία (23:00 ώρα Ελλάδος).
Εκείνη την ώρα, λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στη Ρώμη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μεταδώσει τις πρώτες προβλέψεις για το πώς διαμορφώνεται η σύνθεση του νέου Ευρωκοινοβουλίου με βάση επίσημα στοιχεία.
Όσον αφορά το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών στη νέα ευρωβουλή, τα αποτελέσματα που ως τώρα έχουν δοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Τσεχία, τα οποία σημειωτέον βασίζονται σε δημοσκοπήσεις, δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα.
Θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία από τα αποτελέσματα στη Γαλλία και το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λε Πεν και στην Ιταλία για τη Λίγκα του Βορρά, οι χώρες των οποίων εκλέγουν 74 και 73 ευρωβουλευτές αντίστοιχα, προκειμένου να υπάρξουν σαφέστερες ενδείξεις για την πορεία των ευρωσκεπτικιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης