Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στον δήμο Πειραιά - Β. Μιχαλολιάκος - Αν ο συνδυασμός του Μώραλη είναι κεντροαριστερά, εγώ είμαι 17 Νοέμβρη

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στον δήμο Πειραιά - Β. Μιχαλολιάκος - Αν ο συνδυασμός του Μώραλη είναι κεντροαριστερά, εγώ είμαι 17 Νοέμβρη
«Βλέπω μια θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, ακόμα και από αυτούς που ψήφισαν στον α’ γύρο τον κ. Μιχαλολιάκο» ανέφερε με νόημα ο κ. Μώραλης
Στα ύψη έχει σκαρφαλώσει το πολιτικό θερμόμετρο στον δήμο Πειραιά, όπου οι δύο διεκδικητές της δημαρχείας εκτοξεύουν αλλεπάλληλες βαριές κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου.
Ειδικότερα αφορμή της νέας οξυμένης αντιπαράθεσης στάθηκαν οι δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος μιλώντας στον Alpha989, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Β. Μιχαλολιάκου, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του ότι η κεντροαριστερά τον εκφράζει.
«Βλέπω μια θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, ακόμα και από αυτούς που ψήφισαν στον α’ γύρο τον κ. Μιχαλολιάκο», είπε ο κ. Μώραλης και συνέχισε:
«Η αίσθηση για εμάς νομίζω ότι είναι καλή. Δεν θέλω να εκφράσω υπεραισιοδοξία. Σε 35 ημέρες καταφέραμε να πείσουμε τους Πειραιώτες, ανάμεσα σε 6-7 συνδυασμούς, αρκετοί εκ των οποίων ήταν κομματικοί συνδυασμοί και θέλω να πιστεύω ότι και στον β’ γύρο οι πολίτες που δεν μας ψήφισαν θα έρθουν κοντά να κάνουμε την ανατροπή που θέλουμε στον Πειραιά. Υπάρχουν πολίτες που ψήφισαν τον κ. Μιχαλολιάκο στον πρώτο γύρο και τώρα δεν βλέπουν με συμπάθεια αυτή την πολιτική της έντασης και της πόλωσης των τελευταίων 5 ημερών και νομίζω ότι και από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες ψήφους στον δεύτερο γύρο».
Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην στήριξη που υπήρξε στο πρόσωπό του από στελέχη απ' όλους τους χώρους και μάλιστα πρόσθεσε ότι:
«Δεν θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση, θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια δυναμική, υπάρχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, υπάρχει αποδοκιμασία για την άλλη πλευρά από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη Μιχαλολιάκου, υπάρχει μια γενικότερη στήριξη και από πρόσωπα της κεντροαριστεράς και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως του Γρηγόρη του Ψαριανού, του Βασίλη Οικονόμου, του Φουντουλάκη από τους Παραολυμπιονίκες και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, του Αποστόλη Ραφτόπουλου του συνδικαλιστή υποψήφιου με την Ελιά και από πολλούς άλλους οι οποίοι σηματοδοτούν μια δυναμική ως πρόσωπα. Ήξερα ότι τα κόμματα δεν θα μας στηρίξουν επισήμως. Δεν περίμενα ότι ο κ. Δρίτσας ή η κα Παντελάκη ή άλλοι επικεφαλής θα δώσουν μια γραμμή. Εμείς μιλάμε στους πολίτες και εκεί βλέπω μια θετική ανταπόκριση».
Από την πλευρά του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μώραλη περί κεντροαριστεράς, δήλωσε με δεικτικό τρόπο ότι «αν ο συνδυασμός του Μώραλη είναι κεντροαριστερά, τότε εγώ είμαι 17 Νοέμβρη και αριστερότερα»
Μάλιστα ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι στο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και η διαπλοκή.
Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες του Πειραιά το βράδυ της Κυριακής να απαντήσουν «ότι ο Πειραιάς δεν παραδίδεται.» «Να μην ενδώσει ο Πειραιάς στο πείραμα του Μπερλουσκονισμού δεν έχει χώρο ανάπτυξης στην Ελλάδα» σημείωσε. «Δεν δίνουμε λάφυρο σε κανένα οργανωμένο συμφέρον τον Πειραιά» υπογράμμισε.
Επανέλαβε δε την καταγγελία του ότι είχε δοθεί «κεντρική εντολή» από τη Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν οι οπαδοί της το συνδυασμό Μώραλη. «Είναι γνωστό από τις δημοσκοπήσεις ότι το ποσοστό της ΧΑ είναι ενιαίο και υψηλό στο λεκανοπέδιο. Πώς έγινε στην Αθηνά να παίρνει 16% και στον Πειραιά 5%», δήλωσε με νόημα ο κ. Μιχαλολιάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης