Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

To Σάββατο ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό

To Σάββατο ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν σε κράτος - μέλος της ΕΕ και είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση
Μία ημέρα νωρίτερα από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία των Ελλήνων εκλογέων που ζουν στο εξωτερικό.
Ειδικότερα οι Έλληνες που ζουν στα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ψηφίσουν το Σάββατο 24 Μάη, από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ, θερινή τοπική ώρα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν σε κράτος - μέλος της ΕΕ, και όσοι θα βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο σε κάποιο από αυτά τη μέρα των εκλογών, με την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τις 4 Απρίλη 2014 και έχουν περιληφθεί στους σχετικούς ειδικούς καταλόγους με βάση τη σχετική αίτηση.
Αν έχει διαπιστωθεί από τις οικείες προξενικές αρχές ότι κάποιοι εκλογείς δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι σε κανένα εκλογικό κατάλογο της χώρας, παρά το γεγονός ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων δήμου, οι παραλειφθέντες αυτοί εκλογείς θα πρέπει να προμηθευτούν από τον οικείο δήμο, μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας, πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων.
Οι εκλογείς αυτοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της οικείας προξενικής αρχής, προσκομίζοντας στην εφορευτική επιτροπή το ανωτέρω πιστοποιητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης