Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναποφάσιστο το 30% των Ιταλών ενόψει των ευρωεκλογών - Μεγάλη αναμένεται να είναι η αποχή

Αναποφάσιστο το 30% των Ιταλών ενόψει των ευρωεκλογών - Μεγάλη αναμένεται να είναι η αποχή
Δεκατέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί δεν αποφάσισαν ακόμη, «ποιόν και αν θα ψηφίσουν» στις ευρωεκλογές
Aναποφάσιστο εμφανίζεται μεγάλο ποσοστό των Ιταλών σε δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας της Ρώμης «Il Messaggero», ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.
Ειδικότερα, δεκατέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί, αποτελώντας το 30,2% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, δεν αποφάσισαν ακόμη, «ποιόν και αν θα ψηφίσουν» στις ευρωεκλογές
Μάλιστα επτά εκατομμύρια απάντησαν ότι θα αποφασίσουν «τις επόμενες ημέρες».
Αναποφάσιστο δηλώνει το 36,5% των γυναικών, το 32,6% των εκλογέων που ζουν στην κάτω Ιταλία, το 35,6% των νέων μέχρι 24 ετών, το 50,7% των Ιταλών «χωρίς πολιτική τοποθέτηση» αλλά και το 33,7% των «κεντρώων ψηφοφόρων».
«Η μεγάλη μάχη των τελευταίων ημερών, μέχρι την Παρασκευή, δίνεται για να πεισθούν τα εκατομμύρια αναποφάσιστοι, για το ποιος - ο Ρέντσι, ο Γκρίλο ή ο Μπερλουσκόνι - θα καταφέρει να κερδίσει την προτίμησή τους, βασισμένη στην λογική, μια που η καρδιά των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από την πολιτική», γράφει η εφημερίδα.
Ο σχολιαστής Λούκα Τσιφόνι αναφέρει ότι «η μείωση των κρατήσεων και των φόρων που επιβάλλονται στους χαμηλόμισθους, η οποία αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, φαίνεται να ευνοεί την Κεντροαριστερά στις βόρειες περιφέρειες. Δεν αναμένεται όμως να παίξει καθοριστικό ρόλο στον νότο της χώρας, στις περιοχές που έχουν πληγεί πολύ εντονότερα από την οικονομική κρίση».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 33,3% των οικογενειών στην Κάτω Ιταλία, βρίσκεται πολύ κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας και το 25,2% αντιμετωπίζει μεγάλες στερήσεις που σχετίζονται με δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου, των λογαριασμών του φωτός και του τηλεφώνου ή του πετρελαίου θέρμανσης», συμπληρώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης