Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση - Προβάδισμα 3,6% στο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 8% Χρυσή Αυγή και Ποτάμι - Πρώτη δύναμη το EΛΚ με 217 βουλευτές

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση - Προβάδισμα 3,6% στο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 8% Χρυσή Αυγή και Ποτάμι - Πρώτη δύναμη το EΛΚ με 217 βουλευτές
Επτά βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έξι η ΝΔ
Προβάδισμα 3,6 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση του PollWatch, ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του PollWatch, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% έναντι 26% της ΝΔ.
Όσον αφορά την 3η θέση, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή δίνουν ισχυρή «μάχη», καθώς αμφότερα αποσπούν το 8%, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές.
Η Ελιά παράλληλα, ακολουθεί με 6% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,1% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Βάσει των άνωθεν ποσοστών, ο αριθμός των εκλεγμένων ευρωβουλευτών διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ - 7
ΝΔ - 6
Ποτάμι - 2
Χρυσή Αυγή - 2
Ελιά - 1
ΚΚΕ - 1
ΑΝ.ΕΛ. - 1
ΔΗΜΑΡ – 1



Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη, καθώς εκλέγει 217 βουλευτές, έναντι 201 βουλευτών, που εκλέγει το αντίπαλο δέος του Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού Κόμματος.
Στην 3η θέση, έπεται το κόμμα των Φιλελευθέρων, καταλαμβάνοντας 59 έδρες και ακολουθούν το Κόμμα της Αριστεράς υπό τον Αλ. Τσίπρα με 53 έδρες, το Συντηρητικό - Ρεφορμιστικό Κόμμα με 42 έδρες και η Ευρώπη για την Ελευθερία με 40 έδρες.
Τέλος, ο αριθμός των ανεξάρτητων ευρωβουλευτών αναμένεται να διαμορφωθεί σε 95.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης