Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole – Σοκ στις αγορές θα προκαλέσει μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Credit Agricole – Σοκ στις αγορές θα προκαλέσει μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές
Κίνδυνος να αντιστραφεί η πορεία της προόδου που έχει επιτευχθεί με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
Σαφή προειδοποίηση ότι μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής μπορεί να προκαλέσει σοκ στις αγορές απευθύνει η Credit Agricole.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Mark McCormick, στρατηγικός αναλυτής στην Credit Agricole, σε σημείωμα του προς τους πελάτες της τράπεζας, αναφέρει ότι μια μεγάλη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει «σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού της Ευρώπης, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Ο αναλυτής της Credit Agricole υπογραμμίζει πως δεν θα πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για τις ευρωεκλογές, καθώς αναδεικνύονται κίνδυνοι για τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία (χρεόγραφα, μετοχές, έντοκους τίτλους κ.α.), τονίζοντας ότι βασικός κίνδυνος είναι η εξασφάλιση σημαντικής μερίδας της ψήφου από αντιευρωπαϊκά κόμματα, που πιθανώς θα αντιστρέψουν τμήμα της προόδου που έχει επιτευχθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο σημαντικότερος κίνδυνος εντοπίζεται στην Ελλάδα, δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ψήφου.
«Οι εκλογές στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες έναντι της Ελλάδας, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού» αναφέρει ο αναλυτής της Credit Agricole.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης