Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

MarketWatch - Ακροδεξιά… ο εκ των έσω εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός ανακάμπτουν

MarketWatch - Ακροδεξιά… ο εκ των έσω εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός ανακάμπτουν
Ανάμεσα στο μπλοκ των εξτρεμιστικών κομμάτων υφέρπουν ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες,
Εκ των έσω ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης MarketWatch, καθώς θεωρεί δεδομένη την επικράτηση του αντι-ευρωπαϊκού μπλοκ στις επικείμενες εκλογές.
Οι επερχόμενες εκλογές αναμένεται να αναδείξουν εξτρεμιστικά, ακροδεξιά κόμματα, τα οποία επιθυμούν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά, ο αρθρογράφος Darrell Delamaide.
Μεταξύ των συγκεκριμένων «επικίνδυνων» για την Ευρώπη, κομμάτων ξεχωρίζει το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο και το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία.
Για το MarketWatch, η συγκρότηση μίας ακροδεξιάς, ξενοφοβικής και αντι-ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας εντός του ευρωκοινοβουλίου θεωρείται δεδομένη.
Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε, προμηνύουν μία μεγάλη ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων. Ενδεικτικά, στη Γερμανία, το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία λαμβάνει ποσοστό 7% ,κερδίζοντας 6 ή 7 βουλευτικές έδρες. Στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο λαμβάνει 23% ενώ στην Ολλανδία το Κόμμα για την Ελευθερία 16,6%.
Ανάμεσα στο μπλοκ των εξτρεμιστικών κομμάτων υφέρπουν ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες, διαπιστώνει το MarketWatch, το οποίο κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης