Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή, οι ευρωεκλογές – Δεν τίθεται θέμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαφοράς

Γ. Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή, οι ευρωεκλογές – Δεν τίθεται θέμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαφοράς
«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα», σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής
Πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά ότι όχι μόνο θεωρεί βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτιμά ότι η διαφορά θα είναι τέτοια που θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μηλιός σημειώνει ότι «οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται» και προσθέτει ότι το αποτέλεσμά τους θα έχει ως συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης στην Ελλάδα και την προκήρυξη εθνικών εκλογών».
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «η ανάδειξη της κυβέρνησης της Αριστεράς από τις εκλογές αυτές θα υπονομεύσει τη μονολιθική ηγεμονία των νεοφιλελεύθερων ελίτ».
Παράλληλα, σημειώνει ότι θα ξεκινήσει σκληρή διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και τονίζει ότι «θα καταργηθούν άμεσα όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων που έχουν οδηγήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην κατάσταση που γνωρίζουμε».
Προσθέτει ακόμη ότι «για τα μνημόνια δεν θα συζητήσουμε με τους δανειστές. Θα συζητήσουμε για τη δομή και το μέλλον της διαχείρισης του δημόσιου χρέους» και επισημαίνει ότι «υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς είναι και προς το συμφέρον των δανειστών να καταστεί αξιόχρεο το ελληνικό κράτος».
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαφοράς, συμπληρώνοντας ότι «η διαφορά θα είναι τέτοια που θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές».
Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα αφήνονται να εννοηθούν από τα άλλα κόμματα, ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδράσει αποσταθεροποιητικά για τη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει ακόμη ούτε για τη σταθερότητα των θέσεών του, ο κ. Μηλιός σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις των τρομοκρατών της κοινωνικής πλειοψηφίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που γκρέμισαν τα πάντα για να ευνοήσουν τους φίλους τους, τη μικρή ολιγαρχία που κερδίζει από την κρίση, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τη σταθερότητα».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα. Η συνέχιση αυτών των πολιτικών θα οδηγήσει σε εμβάθυνση του κοινωνικού χάους που επικρατεί σήμερα, με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά αυτήν τη στιγμή η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης