Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Μόλις το 20% των Γερμανών ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Γερμανία - Μόλις το 20% των Γερμανών ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Στις τελευταίες Ευρωεκλογές, το 2009, η συμμετοχή των Γερμανών πολιτών ανήλθε μόλις στο 43% σε εθνικό επίπεδο
Mετά από δημοσκόπηση στην Αυστρία που έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Αυστριακών είναι αδιάφορο προς τις ευρωεκλογές ενώ δεν γνωρίζει καν σαν ονόματα τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία της Κομισιόν, τον J. C. Juncker αλλά και τον M. Schulz σειρά έχει η Γερμανία.
Οι πολίτες της Γερμανίας, που αποτελεί το κέντρο λήψης των σημαντικότερων αποφάσεων σχετικά με το μέλλον των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται επίσης αδιάφοροι σχετικά με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία YouGov και δημοσιεύθηκαν σήμερα, μόλις το 11% των ερωτηθέντων είπε ότι συζητάει συχνά με γνωστούς του σχετικά με τις εκλογές αυτές, ενώ μόλις το 20% δήλωσε ότι ο εκλογικός αγώνας εξάπτει το ενδιαφέρον του.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 20% πιστεύει ότι στις εκλογές κρίνονται θέματα που το αφορούν προσωπικά, ενώ ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό, το 48%, ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αποτελέσματά τους.
Σημειώνεται ότι στις τελευταίες Ευρωεκλογές, το 2009, η συμμετοχή των Γερμανών πολιτών ανήλθε μόλις στο 43% σε εθνικό επίπεδο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.187 Γερμανών εκλογέων από την 28η Απριλίου ως την 6η Μαΐου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης