Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Yπερασπίζεται τη μεθοδολογία των επερχόμενων stress tests ο Μersch (EΚΤ) - Eίναι αξιόπιστα - Ανακτάται η εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Yπερασπίζεται τη μεθοδολογία των επερχόμενων stress tests ο Μersch (EΚΤ) - Eίναι αξιόπιστα - Ανακτάται η εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές τράπεζες
Σε ρυθμούς stress tests κινούνται ήδη οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Yπερασπίζεται τη διαδικασία, τη μεθοδολογία και τους ακριβείς όρους των επερχόμενων stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών ο Υves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
"Η διαδικασία των stress tests είναι αξιόπιστη και θα συμβάλλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", τόνισε χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης.
Στη συνέχεια ο Mersch εξήγησε πως κατά τη διεξαγωγή των τραπεζικών stress tests, η ΕΚΤ θα πρέπει να διακατέχεται από διακριτικότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάσει την αναγκαία εξουσία που θα πρέπει να επιδείξει.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα σώσει χώρες τις ευρωζώνης, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Yves Mersch.
Όπως τόνισε, μιλώντας σε νομισματικό συνέδριο στο Βερολίνο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει πολλά εργαλεία στη διάθεσή της, στα πλαίσια του καταστατικού της, το οποίο επιτρέπει αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» ης συζήτηση για περαιτέρω «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό της ευρωζώνης και το ισχυρό ευρώ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μείωση του βασικού επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,25% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης