Τελευταία Νέα
Διεθνή

PollWatch - Στους 190 ο αριθμός των ευρωσκεπτικιστών στο νέο ευρωκοινοβούλιο - Θα καταλάβουν το 25% των συνολικών εδρών

PollWatch - Στους 190 ο αριθμός των ευρωσκεπτικιστών στο νέο ευρωκοινοβούλιο - Θα καταλάβουν το 25% των συνολικών εδρών
Προβάδισμα του Martin Schulz για την προεδρία της Κομισιόν
Οριακό προβάδισμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δίνουν οι  δημοσκοπήσεις του PollWatch, ενόψει της ευρωπαϊκής εκλογικής αναμέτρησης.
Σε ανάλυσή του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των διενεργηθέντων δημοσκοπήσεων, το PollWatch εκτιμά πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα καταλάβει 212 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα μόλις τρεις λιγότερες, ήτοι 209 έδρες.
Παράλληλα, τα τέσσερα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα – ΕΛΚ, Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι – αναμένεται να καταλάβουν το 70% των συνολικών εδρών.
Στον αντίποδα, τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, τα οποία προέρχονται ιδεολογικά είτε από την αριστερά είτε από την δεξιά, επίκειται να διπλασιάσουν τη βουλευτική τους δύναμη, καταλαμβάνοντας περίπου 190 έδρες ή το 25% των συνολικών εδρών.
Όσον αφορά την προεδρία της Κομισιόν, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών διατηρεί σαφές προβάδισμα, καθώς παρά το γεγονός πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα διαθέτει λιγότερους βουλευτές από το ΕΛΚ, εντούτοις ευελπιστεί βάσιμα σε ευρύτερες συνεργασίες με έτερους πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι θα τους εξασφαλίσουν την προεδρία της Κομισιόν.
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Κομισιόν εκλέγεται από τους 751 ευρωβουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης