Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στη Σουηδία μεταβαίνει ο Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας) – Θα συμμετέχει σε συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Λιμένων

Στη Σουηδία μεταβαίνει ο Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας) – Θα συμμετέχει σε συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Λιμένων
Στο επίκεντρο θα τεθούν θέματα λιμενικής πολιτικής
Στο 11ο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Λιμένων (ESPO), η οποία θα λάβει χώρα το διήμερο 15-16 Μαΐου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας θα συμμετάσχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  
Το συνέδριο εκτιμάται ότι έχει εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, δεδομένης της εν εξελίξει συζήτησης για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής, με αιχμή την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση πλαισίου όσον αφορά την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων, όπου τα ζητήματα του ανταγωνισμού και ειδικότερα της εξίσωσης των όρων ανταγωνισμού ως προς τη λειτουργία και την ανάπτυξης των λιμένων και των παρόχων λιμενικών υπηρεσιών τίθενται με επιτακτικό τρόπο.
Στο συνέδριο, πέραν των μελών της ESPO, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, πανεπιστημιακοί κ.α.
Σημειώνεται ότι για το 2015 το Συνέδριο της ESPO έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης