Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (Ν.Δ.) - Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές - Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και όχι για νέα κυβέρνηση

Κ. Μητσοτάκης (Ν.Δ.) - Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές - Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και όχι για νέα κυβέρνηση
«Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, δεν ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Δεν «βλέπει» ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο προσερχόμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε ευρωβουλευτές και όχι μια νέα κυβέρνηση.
Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον σταθμό Real FM, «δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές», αν και όπως είπε «προφανώς και θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, αλλά επειδή εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό για τη Ν.Δ., δεν εκτιμώ σε καμία περίπτωση ότι θα δοθεί πάτημα σε οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές, ώστε να προκαλέσει οποιαδήποτε άλλη πολιτική εξέλιξη».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «θυμίζω κάτι το οποίο σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο, ότι την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, δεν ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές. Ίδια θα είναι η σύνθεση του Κοινοβουλίου την 26η Μαΐου με αυτήν που είναι σήμερα και ίδια θα είναι η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση με σκοπό να συνεχίσει να παράγει κυβερνητικό έργο».
Χαρακτήρισε δε, ελληνική ιδιαιτερότητα τη σύνδεση μεταξύ ευρωεκλογών και εγχώριων πολιτικών εξελίξεων, που όπως είπε αποτελεί «άλλη μία ένδειξη των παθογενειών του πολιτικού μας συστήματος, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι και σε επίπεδο συνταγματικής αναθεώρησης και νομίζω τελικά ότι όλη αυτή η συζήτηση υπονομεύει τη σταθερότητα που τόσο ανάγκη έχει πρώτα η οικονομία που κάνει τα πρώτα δειλά βλήματα ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης