Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ - Επιβεβαιώνονται οι στόχοι για ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών - Ανάκαμψη και του εσωτερικού τουρισμού

ΣΕΤΕ - Επιβεβαιώνονται οι στόχοι για ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών - Ανάκαμψη και του εσωτερικού τουρισμού
Εντυπωσιακά τα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας - Καταδεικνύουν αύξηση 30,1% για το α' τετράμηνο 2014
Για επιβεβαίωση των στόχων του σχετικά με την καταγραφή νέων ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. τουριστών και εσόδων 13 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αφίξεις κρουαζιέρας, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με βάση τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων του πρώτου τετραμήνου 2014.
Όπως επισημαίνεται, τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται αυξημένα κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, καθώς για το πρώτο τετράμηνο του 2014 καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με 700.000 επιπλέον αφίξεις.
Παράλληλα, ανάκαμψη φαίνεται να καταγράφεται και στον εσωτερικό τουρισμό για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.
Ωστοσο, ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι όλες αυτές οι εκτιμήσεις «τελούν υπό τη βασική προϋπόθεση διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας» και εφόσον επιβεβαιωθούν, μπορείν να οδηγήσουν το 2014 σε ακόμη μεγαλύτερο θετικό πρόσημο αύξησης του ΑΕΠ και μείωσης της ανεργίας σε σχέση με τις σημερινές εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης