Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης
Θα μετέχει στις εργασίες της 1ης Ολομέλειας της νέας Κοινοβουλευτικής συνέλευσης, με αντικείμενο την έγκριση των κανονισμών λειτουργίας της
Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για τις εργασίες της 1ης Ολομέλειας της νέας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Κ.Σ.) χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.
Αντικείμενο των εργασιών θα είναι η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η εκλογή προεδρείων των τριών επιτροπών, καθώς και πολιτικές τοποθετήσεις σε σχέση με το μελλοντικό ρόλο της νέας συνέλευσης στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα παρέμβει στη συνέλευση ως εκπρόσωπος της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
Σημειώνεται ότι η Διαδικασία Συνεργασίας χωρών της ΝΑ Ευρώπης (South East Europe Cooperation Process (SEECP) ιδρύθηκε το 1996 και σε αυτήν συμμετέχουν 12 χώρες, ήτοι Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, πΓΔΜ, Σλοβενία, Τουρκία.
Η συνεργασία υλοποιείται τόσο σε διακυβερνητικό όσο και σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης