Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών – Γρηγοράκος - Δεν μπορούμε να κυβερνάμε εξαϋλωμένοι

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών – Γρηγοράκος - Δεν μπορούμε να κυβερνάμε εξαϋλωμένοι
«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά
(upd) Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ που κάνουν λόγο για θέμα ηγεσίας στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, αν τα ποσοστά που συγκεντρώσει είναι πολύ χαμηλά. Μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη, που χθες, Τετάρτη, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι «δεν αποκλείω τίποτα. Όλα είναι επί τάπητος», σήμερα σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβησαν οι Λεωνίδας Γρηγοράκος και Γιάννης Κουτσούκος.
Ο μεν πρώτος δήλωσε ότι ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μικρότερο του 4% θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ενώ ο κ. Κουτσούκος το προσδιόρισε στο 12%, ποσοστό που είχε καταγράψει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.
Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «ο Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου) παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%» και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%;».
Όπως σημείωσε ούτως ή άλλως θα υπάρξει ανασύνταξη του χώρου μετεκλογικά και συμπλήρωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν. Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε», ανέφερε.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι» δήλωσε.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι», τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι το βράδυ εκλογών πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι οι εκλογές πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα της χώρας να είναι σταθερό, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του περί Ουκρανίας και Αφρικής, αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές, είπε ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου του.
«Ένας δάσκαλος που δεν τον δέχονται πια στο σχολείο οι μαθητές του μπορεί να κάνει μάθημα; Δεν μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να κυβερνάει, θα υπάρξουν άλλες λύσεις, δεν χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση» σημείωσε.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Π.Ρήγας, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επομένη ημέρα της κάλπης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Ρήγας υποστήριξε πως εφόσον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις τότε στο κόμμα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, ακόμα και η θέση του αρχηγού του κόμματος.
«Μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα. Ακόμα, εάν προκύψει ζήτημα, και θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει τίποτα ταμπού. Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί», τόνισε ο κ. Ρήγας.
Από την πλευρά του και ο Γιάννης Κουτσούκος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έθεσε θέμα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως ανέφερε, «το μέτρο σύγκρισης είναι η καταγραφή των προηγούμενων εκλογών. Κάτω από απόλυτη πόλωση το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 12,2%. Οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από αυτό, θα μας βάλει σε μια συζήτηση αποτιμήσεως του αποτελέσματος και στν βαθμό που θα εκτιμήσουμε πως ο λαούς δε μας θέλει στην κυβέρνηση, δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε στην κυβέρνηση».
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει θέμα ηγεσία, σημείωσε ότι «όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και πρέπει να συζητηθούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τις εκλογές. Ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής στρατηγικής, πώς θα ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά. Συνέδριο να γίνει με όλα τα θέματα ανοιχτά».

(Πρώτη ενημέρωση 09:10, 8 Μαΐου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης