Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch - H καθαρή έξοδος της Πορτογαλίας από το bailout δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής - Παραμένουν οι κίνδυνοι

Fitch - H καθαρή έξοδος της Πορτογαλίας από το bailout δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής - Παραμένουν οι κίνδυνοι
Πολύ σημαντικό είναι και το πολιτικό ρίσκο
"Η απόφαση της Πορτογαλίας για "καθαρή" έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να καταθέσει αίτημα για προληπτική πιστωτική γραμμή, δεν σηματοδοτεί και το τέλος των προσπαθειών για δημοσιονομική προσαρμογή", προειδοποιεί ρητά και κατηγορηματικά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα σημερινή έκθεσή του.
Όπως αναφέρει η Fitch, η απόφαση της Πορτογαλίας να προχωρήσει στην καθαρή έξοδό της από το πακέτο διάσωσης, καθώς και η επιτυχής επιστροφή της στις αγορές, είναι δύο παράγοντες που αντανακλούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πορτογαλική οικονομία.
Όπως προειδοποιεί επίσης ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, χωρίς πιστωτική γραμμή, η Πορτογαλία δεν αποκλείεται να βρεθεί εκ νέου εκτεθειμένη απέναντι στις αγορές στο μέλλον.
Η δημοσιονομική κατάσταση της Πορτογαλίας, συνεχίζει η Fitch, αναμένεται να παραμείνει υπό παρακολούθηση μέχρι το 2015. Αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη για συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
"Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις υψηλές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί επίσης να αγνοήσει και τον πολιτικό κίνδυνο...", υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο οίκος αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται πως η Fitch έδωσε αξιολόγηση ΒΒ+ για την Πορτογαλία και θετικό outlook - στις 11 Απριλίου - εκτιμώντας πως η χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης