Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Υπεύθυνες για την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού οι μη δημοφιλείς κυβερνήσεις

Citigroup - Υπεύθυνες για την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού οι μη δημοφιλείς κυβερνήσεις
Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή ψήφο
"Γιατί οι Ευρωεκλογές έχουν λάβει τόση σπουδαιότητα;" Στην ερώτηση αυτή επιχειρεί να απαντήσει η Citigroup, σε νέα 12σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "The Globaliser Chartpack - This week’s most important questions", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αναμένεται να ρίξουν φως στις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.
Κατά τη Citigroup, πράγματι οι Ευρωεκλογές έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη σημασία για τις αγορές, μεγαλύτερη από ότι συνήθως.
Ποια είναι η αιτία; Το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η ευρωπαϊκή ψήφος δεν θα είναι "ανάλαφρη". Η ευρωπαϊκή ψήφος αναμένεται να καθοριστεί από συγκεκριμένους παράγοντες που αποτελούν άμεσες επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Οι παράγοντες αυτοί είναι οι εξής:
- Υψηλή ανεργία, λόγω της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια
- Δυσαρεστημένοι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους καλλιεργείται και ενισχύεται το αντι-ευρωπαϊκό και ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα.
- Μη δημοφιλείς εθνικές κυβερνήσεις.
"Τα αντι-ευρωπαϊκά και ευρω-σκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται να σημειώσουν την πιο ηχηρή παρουσία που έχουν καταγράψει ποτέ", διαμηνύει η Citigroup.


Παγκόσμιο outlook και επενδυτικές συστάσεις
Εστιάζοντας στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η Citigroup προβλέπει ανάπτυξη +3,1% για το 2014 και +3,5% για το 2015.
Πιο συγκεκριμένα, για την αμερικανική οικονομία, την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η Citigroup τοποθετεί την ανάπτυξη κοντά στο 3%.
Ωστόσο από το γκρουπ των χωρών του αναδυόμενου κόσμου την ισχυρότερη ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψει η βρετανική οικονομία, η βελτίωση της οποίας κρίνεται εντυπωσιακή.
Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, η Citigroup προειδοποιεί - για μια ακόμη φορά - για τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.
Όπως εξηγεί, ο χαμηλός πληθωρισμός θα οπλίσει τελικά το χέρι της ΕΚΤ εντός των προσεχών μηνών.
Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί βέβαιη τη νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ προσεχώς, ενώ μάλιστα χαρακτηρίζει δεδομένα τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.
Σύμφωνα με τη Citigroup, λόγω των ανωτέρω εξελίξεων, προτιμώμενη επενδυτική επιλογή αποτελούν οι μετοχές έναντι των ομολόγων.
Αναλυτικότερα, η αμερικανική τράπεζα δηλώνει overweight για τις μετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ επαναλαμβάνει την ανησυχία της για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης