Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης (Ν.Δ.) - Μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυρ. Μητσοτάκης (Ν.Δ.) - Μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ
Δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, δεν είναι εθνικές εκλογές, τόνισε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ο μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε, «οι ευρωεκλογές γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν είναι εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε ότι θα βγουν μεν πολιτικά συμπεράσματα, όμως «η αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι σε δυσαρμονία με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».
Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέσω συνταγματικής κατοχύρωσης, αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από πιθανές εθνικές εκλογές.
Ερωτηθείς σχετικά με το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο του, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «θέλουμε ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα γενικών διευθυντών και προϊσταμένων στο Δημόσιο», συμπληρώνοντας ότι «το νομοσχέδιο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση».
Κληθείς να απαντήσει στο θέμα της κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι «το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο» και πρόσθεσε ότι «η διαθεσιμότητα με την παρούσα μορφή ολοκληρώθηκε. Καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης