Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nέα πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Η. Νικολόπουλου - Mείζον θέμα δημοκρατικής τάξης

Nέα πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Η. Νικολόπουλου - Mείζον θέμα δημοκρατικής τάξης
Να διαχωρίσει τη θέση του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ
Επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της συμμετοχή του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης.
Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «μετά όλα όσα μεσολάβησαν γύρω από το ευρωψηφοδέλτιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που:
-Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της Χ.Α. να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται.
-Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α  
-Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.
-Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.
«Τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου! Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο  η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα;» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί: «Να διαχωρίσει τη θέση του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης