Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφάλειες Μινέττα - Στα 3,59 εκατ. τα καθαρά κέρδη για το 2013 - Σε 72,6 εκατ. ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων

Ασφάλειες Μινέττα - Στα 3,59 εκατ. τα καθαρά κέρδη για το 2013 - Σε 72,6 εκατ. ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων
Τα συνολικά αποθεματικά της εταιρείας ανήλθαν σε 106,9 εκατ. ευρώ, ενώ κατέβαλε αποζημιώσεις 44,6 εκατ. ευρώ
Καθαρά κέρδη ύψους 3,59 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το 2013 η εταιρεία Ασφάλειες Μινέττα, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις έντονες πιέσεις στην ασφαλιστική αγορά.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 72,6 εκατ. ευρώ για το 2013, ενώ κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους κατέβαλε αποζημιώσεις 44,6 εκατ. ευρώ.
Τα συνολικά αποθεματικά έφθασαν στα 106,9 εκατ. ευρώ.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση του δ.σ. της εταιρείας, τα θέματα στα οποία έγινε εκτενής αναφορά ήταν η επίτευξη κερδοφορίας και κατά το 2013, όπως και οι στρατηγικοί στόχοι του 2014.
Όπως επισημάνθηκε, η συνεχιζόμενη κερδοφορία αποτελεί εχέγγυο υγιούς ανάπτυξης, ισχυροποιώντας έτι περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας εν όψει μάλιστα της εφαρμογής των νέων αυστηρότερων κανόνων φερεγγυότητας (Solvency II). Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σήμερα σε 45,4 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα για το 2014, ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Μπερτσιάς επισήμανε ότι «οι στόχοι μας παραμένουν αναλλοίωτοι. Σκοπεύουμε στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας και την εκπλήρωση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών απαιτήσεων του Solvency IΙ».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «θα προχωρήσουμε στην πλήρη εναρμόνιση της λειτουργίας της εταιρείας, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η εποπτεύουσα αρχή» και  συμπλήρωσε ότι «θα ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της εταιρείας μας με το δίκτυο συνεργατών μας, ενώ σταθεροί στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία θα συνεχίσουμε την προώθηση νέων ολοκληρωμένων ασφαλιστικών, προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς την παροχή προνομίων στους ασφαλισμένους μας με στόχο την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης