Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανευρωπαϊκή Δημοσκόπηση - Προβάδισμα 1,7% στο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα - Νίκη της Merkel και της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη

Πανευρωπαϊκή Δημοσκόπηση - Προβάδισμα 1,7% στο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα - Νίκη της Merkel και της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη
Εκτός ευρωκοινοβουλίου η ΔΗΜΑΡ...
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και σαφής επικράτηση της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, καταδεικνύει δημοσκόπηση του think tank PollWatch, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ειδικότερα, το think tank Pollwatch, κατά την τελευταία δημοσκόπηση ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, δίνει μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 1,7% της ΝΔ.
Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 12% ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% και το ΚΚΕ με 7,3%.
Το ΠΑΣΟΚ έπεται με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.





Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ωστόσο, νικητής αναδεικνύεται το κεντροδεξιό «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» ενώ το κεντροαριστερό «Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα» ακολουθεί κατά πόδας.




Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, το κεντροδεξιό κόμμα εκλέγει 217 ευρωβουλευτές, το κεντροαριστερό 208 ενώ το κόμμα των Φιλελευθέρων 63.
Ακολουθεί το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ηγείται ο Α. Τσίπρας με 51 ευρωβουλευτές, οι Πράσινοι με 41, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί με επίσης 41 ευρωβουλευτές, το κόμμα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» με 36 και τέλος, οι ανεξάρτητοι με 94 ευρωβουλευτές.
Σημειώνεται, πως η ομάδα της «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» και οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές συνιστούν το μπλοκ των λεγόμενων ευρωσκεπτικιστικών.





Σημειώνεται πως η τρέχουσα κατανομή των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ως εξής:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης