Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτυχημένη η έξοδος της Πορτογαλίας με κανονική δημοπρασία - Άντλησε 750 εκατ. από 10ετές ομόλογο - Στο 3,57% η απόδοση

Επιτυχημένη η έξοδος της Πορτογαλίας με κανονική δημοπρασία - Άντλησε 750 εκατ. από 10ετές ομόλογο - Στο 3,57% η απόδοση
Η Πορτογαλία προχώρησε σε κανονική έκδοση ομολόγων χωρίς το προστατευτικό δίχτυ μιας κοινοπραξίας τραπεζών που περιορίζει τους κινδύνους
(upd) Επιτυχημένη ήταν η πρώτη κλασσική δημοπρασία 10ετούς ομολόγου από την Πορτογαλία τρία χρόνια μετά την ένταξη της στο πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως ανακοινώθηκε, η Πορτογαλία κατάφερε να αντλήσει 750 εκατομμύρια ευρώ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 3,57%.
Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτυχημένα εκδόσεις κοινοπρακτικών ομολόγων από τις αρχές του 2013, ήταν η πρώτη απόποιρα της Πορτογαλίας να δανειστεί από τις αγορές χωρίς τον προστατευτικό μανδύα μιας κοινοπρακτικής έκδοσης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει στην τελευταία ανάλυση του σημαντική βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της Πορτογαλίας, προειδοποιώντας ωστόσο πως το επόμενο στοίχημα για τη χώρα είναι η διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, στην τελευταία έκθεσή του για την πορεία της πορτογαλικής οικονομίας, μια βιώσιμη ανάπτυξη ναι μεν είναι το ζητούμενο, ωστόσο διατηρούνται οι προκλήσεις, καθώς τόσο τα υψηλά επίπεδα χρέους, όσο και η μη επαρκής ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, αποτελούν σημαντικά εμπόδια προς την κατεύθυνση αυτή.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΝΤ τοποθετεί στο +1,2% την ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας για το 2014, λόγω, όπως υποστηρίζει, της τόνωσης των εξαγωγών και των επενδύσεων.
Σε ό,τι αφορά τη δυναμική του πορτογαλικού χρέους, το ΔΝΤ προβλέπει πως από φέτος θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωσή του, με στόχο να υποχωρήσει στα επίπεδα του 114% του ΑΕΠ το 2019.

(πρώτη ενημέρωση 23 Απριλίου 11:04)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης