Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο… ρεύμα η Morgan Stanley - Έρχεται νέα διόρθωση στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες στερεύουν από θετικές εξελίξεις

Κόντρα στο… ρεύμα η Morgan Stanley - Έρχεται νέα διόρθωση στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες στερεύουν από θετικές εξελίξεις
Παρά το μίνι ράλι και την ανάκαμψη των ροών κεφαλαίων, οι αναδυόμενες αγορές θα δεχθούν νέο πλήγμα
Το… τέλος του μίνι ράλι στις αναδυόμενες αγορές προαναγγέλλει η Morgan Stanley, η οποία προειδοποιεί πως οι ωθητικοί παράγοντες σταδιακά εκμηδενίζονται, οδηγώντας τις αναδυόμενες αγορές σε νέα διόρθωση.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, ο δείκτης MSCI Emerging Markets έχει καταγράψει ένα μίνι ράλι  +10% από τις αρχές του Φεβρουαρίου.
«Καταλυτικό ρόλο για το ράλι αποτέλεσε ο τερματισμός των εκροών κεφαλαίων» εξηγεί η Morgan Stanley.
 Tις τελευταίες 3 εβδομάδες για παράδειγμα, περίπου 4,8 δισ. δολάρια έχουν εισρεύσει στις αναδυόμενες αγορές.
Παρά την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις αναδυόμενες αγορές, τα δομικά προβλήματα παραμένουν, προσθέτει η Liz Ann, αναλύτρια της Morgan Stanley.
«Τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα ίσως αποτελέσουν τις βάσεις για τον τερματισμό του ράλι» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η Fidelity, η οποία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Ινδία.  
Παράλληλα, η περαιτέρω ισχυροποίηση της αμερικανικής ανάπτυξης και η κατ’ επέκταση ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, θα ασκήσει σημαντικές πιέσεις στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών το γ’ 3μηνο του 2014.
Τέλος, η επιβράδυνση της ανάπτυξης ορισμένων αναδυόμενων οικονομιών θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης