Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Οι επενδυτές διψούν για αποδόσεις

Bloomberg - Ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Οι επενδυτές διψούν για αποδόσεις
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο δείγμα εμπιστοσύνης
Σημαντικό επενδυτικό καταφύγιο τείνουν να καταστούν τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, υπό το βάρος των αυξανόμενων ανησυχιών για την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τα υψηλών αποδόσεων ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας καθίστανται ολοένα και πιο ελκυστικά, δεδομένης της ισχυρής δέσμευσης της ΕΚΤ πως θα λάβει πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Όταν τα ομόλογα της περιφέρειας καταγράφουν ράλι, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα εμπιστοσύνης", σχολιάζει ο Orlando Green, στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole.
"Οι επενδυτές διψούν για αποδόσεις. Η ευρωπαϊκή περιφέρεια τη δεδομένη στιγμή εμφανίζεται μια ασφαλής επένδυση, προσφέροντας ταυτόχρονα τις καλύτερες επιδόσεις", προσθέτει ο ίδιος.
"Το outlook για την περιφέρεια παραμένει λαμπρό. Βασικός καταλύτης παραμένει η νομισματική πολιτική", δηλώνει ο  Luca Cazzulani, στρατηγικός αναλυτής της UniCredit.
"Η περιφέρεια παραμένει εξαιρετικά ισχυρή", επισημαίνει, από την πλευρά του ο Michael Leister, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
"Τα ευρωπαϊκά spreads θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνονται. Οι αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές έχουν στρέψει τους επενδυτές στην Ευρωζώνη" εκτιμά ο Peter Schaffrik της Royal Bank of Canada.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης