Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα ότι θα υποβάλλει σε «στρες τεστ» 16 τράπεζες εν όψει των αντίστοιχων από την ΕΚΤ

Ισπανία - Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα ότι θα υποβάλλει σε «στρες τεστ» 16 τράπεζες εν όψει των αντίστοιχων από την ΕΚΤ
Τα τεστ, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Cinco Dias», θα πραγματοποιούνταν για να διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση των τραπεζών και αν θα απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια ενίσχυσης ορισμένων εξ αυτών
Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας ότι θα υποβάλλει σε «στρες τεστ» χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, εν όψει των αντίστοιχων που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Δεν θα υπάρξουν προ-τεστ», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, διαψεύδοντας σχετικόδημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Cinco Dias», το οποίο επικαλούνταν ανώτερες οικονομικές πηγές, οι οποίες υποστήριζαν ότι εντός του Απριλίου η Τράπεζα της Ισπανίας θα προχωρούσε σε «στρες τεστ» σε 16 τράπεζες της χώρας, πριν από εκείνα που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το Reuters, τα τεστ θα πραγματοποιηθούν με σκοπό να προετοιμαστούν εν όψει των «στρες τεστ» της ΕΚΤ.
Σε αυτές τις δοκιμές, σημειώνεται στο άρθρο, τα αποτελέσματα των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα γνωστοποιηθούν δημοσίως ή αν θα ανακοινωθούν μόνο στις ίδιες τις τράπεζες, θα καθοριστεί η κατάσταση των ισολογισμών των τραπεζών και θα καταδειχθεί αν κάποια από αυτές θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια.
Οι ισπανικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης, ενώ κάποιες έλαβαν δισεκατομμύρια ως βοήθεια από την Ευρώπη, μετά το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων που βύθισε τη χώρα σε ύφεση, με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να εμφανίζονται μόλις πρόσφατα.
Ορισμένες εκ των τραπεζών της χώρας φοβούνται ότι τα οικονομικά σενάρια των τεστ θα είναι υπερβολικά σκληρά προκειμένου να καταδειχθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

(Πρώτη ενημέρωση 10:33, Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης