Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίπτει τας χείρας του ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, M. Schulz για το ελληνικό ζήτημα - Παραπέμπει στον Barroso!

Νίπτει τας χείρας του ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, M. Schulz για το ελληνικό ζήτημα - Παραπέμπει στον Barroso!
Την ώρα που καλεί τους Έλληνες ψηφοφόρους στις κάλπες εν όψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, ο Schulz αποφεύγει να απαντήσει αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα
Νίπτει τας χείρας του ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Martin Schulz για το ελληνικό ζήτημα. Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, καλεί τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, ωστόσο δεν απαντά ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του για την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παραπέμποντας στον νυν πρόεδρο της Ε.Ε. Jose Manuel Barroso!
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν και αν θα αλλάξει η πολιτική έναντι της Ελλάδας σε περίπτωση που εκλεγεί, απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι «εγώ θέλω να απευθύνω πρόσκληση να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες. Απηύθυνα μία πρόσκληση για να ψηφίσει ο κόσμος. 
Για το άλλο θέμα θα πρέπει να ρωτήσετε τον (νυν) πρόεδρο της Επιτροπής και όχι τον υποψήφιο».
Ο Schulz απευθύνει έκκληση στους ευρωπαίους πολίτες, να προσέλθουν να ψηφίσουν μαζικά στις ευρωεκλογές, με δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως επισήμανε, «οι εκλογές αφορούν όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ε., είτε επιθυμούν μία συντηρητική Ευρώπη είτε επιθυμούν μια αριστερή Ευρώπη. Όποια κι αν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες», ανέφερε.
Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό σχετικά με τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι «πιστεύω είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 25ης Μαΐου, θα εκλέξουν άμεσα για την ηγεσία της Ευρώπης, τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την υψηλότερη εκτελεστική θέση μέσα στην Ε.Ε., η οποία αποφασίζεται από το Ευρωκοινοβούλιο, όπερ σημαίνει ότι τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου που θα εκλεγούν στις 25 Μαΐου, θα αποφασίσουν για την ηγεσία της Ευρώπης».
Συνεπώς, επισήμανε, οι εκλογές δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, αλλά αφορούν τις Βρυξέλλες και όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ε., είτε επιθυμούν μια συντηρητική Ευρώπη είτε επιθυμούν μια αριστερή Ευρώπη. Όποια κι εάν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες.  


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης